Centre d'Estudis DemogràficsCentre d'Estudis Demogràfics

Vista normal Vista MARC Vista ISBD

Atles de Barcelona / [direcció Josep Serra i Batisbe ; direcció de la cartografia temàtica Carles Carreras i Verdaguer, Sergi Martínez i Rigol]

Colaborador(es): Serra i Batisbe, Josep [dir.] | Carreras Verdaguer, Carles, 1948- | Martínez Rigol, Sergi | Barcelona (Catalunya). Ajuntament.
Tipo de material: TextoTextoEditor: Barcelona : Ajuntament, DL 2011Descripción: xvii, 429 p. : il. col., mapes ; 31 x 30 cm.ISBN: 9788498503098.Tema(s): Urbanisme -- Catalunya -- Barcelona -- Atles | Barcelona (Catalunya) -- Història | Barcelona (Catalunya) -- Mapes | Barcelona (Catalunya)Género/Forma: ATLAS | URBANISMO | ACTIVIDAD ECONÓMICA | CALIDAD DE LA VIDA | COMUNICACIÓN | LENGUAS | MEDIO AMBIENTE | POBLACIÓNResumen: Barcelona és una ciutat àmpliament estudiada. La bibliografia sobre la ciutat -ja sigui des dels punts de vista històric, arqueològic, urbanístic, arquitectònic, artístic, cultural, geogràfic, econòmic o d'altres­ és molt extensa i inclou un gran nombre d'aportacions remarcables, d'estudiosos d'aquí i d'arreu. A més de les investigacions especialitzades en els més diversos camps del coneixement, hi ha algunes obres historicogeogràfiques de caràcter general que han estat fites destacades i d'empremta duradora, com La ciutat de Barcelona de Francesc Carreras Candi (1916) o Barcelona i la seva rodalia al lUrg deh temps de Pau Vila i Lluís Casassas (1974). També cal remarcar l'extensa bibliografia sobre el medi físic i la població de la ciutat compilada per Montserrat Galera (1972 i 1982), i la gran aportació cartogràfica d'Albert Garcia Espuche i Manuel Guàrdia a Espai i Societat a Barcelona preindustr'ial (1986). Més recentment han esdevingut referències imprescindibles, per la seva qualitat i exhaustivitat, la Història de Barcelona (1991-1997), Eh barris de Barcelona (1999-2000) i l'Enciclopèdia de Barcelona (2005), totes coeditades per Enciclopèdia Catalana i l'Ajuntament de Barcelona. F,n aquest complet panorama destaca, en canvi, la manca d'un aties. Es cert que hi ha bons aties temàtics en matèria d'història, de plans i projectes urbanístics, d'arquitectura, de comerç, electorals o de cartografia històrica, com el magnífic recull elaborat per Montserrat Galera, Francesc Roca i Salvador Tarragó i editat pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (1973 i 1978). Seguia mancant, però, un Aties d'abast general. Aquest és, doncs, l'espai que la present obra vol omplir, amb tota l'ambició però també amb tota la modèstia de les aventures pioneres, sempre destinades a ser superades per noves aportacions bastides ja sobre terrenys més sòlids i coneguts.
Etiquetas de esta biblioteca: No hay etiquetas de esta biblioteca para este título. Ingresar para agregar etiquetas.
    valoración media: 0.0 (0 votos)
Tipo de ítem Ubicación actual Signatura Estado Notas Fecha de vencimiento Código de barras
Monografies Monografies Centre d'Estudis Demogràfics
Atles-(BCN)-ATL (Navegar estantería) Disponible Localització: Prestatgeria Obres de consulta primària 010132

Inclou bibliografia (p. 396-397) i índexs.

Barcelona és una ciutat àmpliament estudiada. La bibliografia sobre la ciutat -ja sigui des dels punts de vista històric, arqueològic, urbanístic, arquitectònic, artístic, cultural, geogràfic, econòmic o d'altres­ és molt extensa i inclou un gran nombre d'aportacions remarcables, d'estudiosos d'aquí i d'arreu. A més de les investigacions especialitzades en els més diversos camps del coneixement, hi ha algunes obres historicogeogràfiques de caràcter general que han estat fites destacades i d'empremta duradora, com La ciutat de Barcelona de Francesc Carreras Candi (1916) o Barcelona i la seva rodalia al lUrg deh temps de Pau Vila i Lluís Casassas (1974). També cal remarcar l'extensa bibliografia sobre el medi físic i la població de la ciutat compilada per Montserrat Galera (1972 i 1982), i la gran aportació cartogràfica d'Albert Garcia Espuche i Manuel Guàrdia a Espai i Societat a Barcelona preindustr'ial (1986). Més recentment han esdevingut referències imprescindibles, per la seva qualitat i exhaustivitat, la Història de Barcelona (1991-1997), Eh barris de Barcelona (1999-2000) i l'Enciclopèdia de Barcelona (2005), totes coeditades per Enciclopèdia Catalana i l'Ajuntament de Barcelona. F,n aquest complet panorama destaca, en canvi, la manca d'un aties. Es cert que hi ha bons aties temàtics en matèria d'història, de plans i projectes urbanístics, d'arquitectura, de comerç, electorals o de cartografia històrica, com el magnífic recull elaborat per Montserrat Galera, Francesc Roca i Salvador Tarragó i editat pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (1973 i 1978). Seguia mancant, però, un Aties d'abast general. Aquest és, doncs, l'espai que la present obra vol omplir, amb tota l'ambició però també amb tota la modèstia de les aventures pioneres, sempre destinades a ser superades per noves aportacions bastides ja sobre terrenys més sòlids i coneguts.

No hay comentarios para este ejemplar.

Ingresar a su cuenta para colocar un comentario.

Con tecnología Koha